Iklan Tiba-tiba Ke Laut Lepas Naikkan Bajet? Ini Punca dan Solusinya

0
Saya nak tanya satu soalan pada anda yang pernah buat FB Ads. Pernah tak hadapi situasi ni: “Iklan tengah perform, kita pun naikkan bajet iklan. Tapi lepas naikkan bajet, iklan tiba-tiba ke laut.” Pernah rasa pengalaman macam ni? Kalau pernah, mesti rasa pelikkan? Biasanya, isu ni akan terjadi bila anda naikkan bajet iklan secara mendadak. (Contoh: Dari RM30/day kepada RM300/day) Baik, dalam artikel ni, saya akan kongsikan apa puncanya dan macam mana nak selesaikan. Oh ya! Sebelum tu, saya nak cerita sikit apa maksudnya iklan ke laut tu. Biasanya, kita akan anggap iklan tu tak ‘perform’ bila cost per leads naik
Share.

Comments are closed.