Kesalahan-Kesalahan Yang Anda Selalu Buat Dalam Google Ads

0

Kalau anda tahu salah ini mesti anda tak rugi keluarkan banyak duit

Anda perasan tak kesalahan anda ni. Buat ads tak betul, ayat artikel terlalu general, keywords melalut.

Mari sini Sifu share KESALAHAN-KESALAHAN yang anda selalu buat dalam Google Ads ni:

1- Tidak melakukan keywords research
Dah la pemalas nak buat research, lepastu main hentam je guna keywords yang merepek dan tidak menepati dengan produk anda. dalam berniaga kena ada usaha sikit. Buat research mengenai keywords untuk produk anda. Cari persaingan anda dan tengok sikit apa keywords yang mereka guna.

2- Tidak mempunyai laman web/landing page yang optimum
Laman web/landing page anda jangan nampak macam rumah usang. Sentiasa update dan gunakan platform tu sebaik mungkin untuk tarik pelanggan anda masuk ke laman web anda. Pastikan laman web anda PERFECT! Baru pelanggan suka untuk membeli di laman web anda.

3- Menggunakan keyword yang terlalu umum
Keyword yang terlalu umum amat TIDAK DIGALAKKAN dalam Google Ads. Kalau anda jual baju kurung jangan letak keywords baju kurung sahaja. Anda kena ingat, bukan anda sorang je jual baju kurung tu. Sebagai contoh : Baju Kurung Moden D’Mariyam atau Baju Kurung Cotton Alisah.

Nak gunakan keyword tools yang TRUSTED? Gunakan Sifu Adwords Keyword Tools (SAsKET)
PROMOSI PEMBELIAN KREDIT UNTUK TEMPOH YANG TERHAD!

4- Target yang meluas / terlalu umum
Set target anda dalam menjual produk. Kalau jual alat kosmetik sila target kepada pengguna wanita dalam lingkungan umur 18 – 55. Jangan target untuk kaum lelaki sekali. Nanti jadi lain macam pula hehehe..

5- Ads yang tidak menarik
Ads yang design huru hara, ayat guna italic, menggunakan banyak warna adalah 1 kesalahan dalam membuat Ads. Jangan jadi macam badut. Ingat, pelanggan mengambil masa selama 3 saat sahaja untuk fikir sama ada nak klik ads tu atau tidak. Pastikan penggunaan font ayat yang menarik dan jelas, warna yang sesuai dan tidak menyakitkan mata.

PELUANG TERAKHIR untuk join kelas! Nak harga SPECIAL? Hubungi staff SifuAdwords dengan klik untuk wasap di -> https://opy.la/sifuadwords/masterclass

#SifuGoogleAds #GoogleAds #BisnesOnline #OnlineMarketing #SAsKET

The post Kesalahan-Kesalahan Yang Anda Selalu Buat Dalam Google Ads appeared first on Sifu Google Adwords – SifuAdwords.

Share.

Comments are closed.