Macam Tak Berbaloi Je Guna Google Ads

0

Mula-mula kata bisnes boleh dapat RM3000 ke RM4000 sebulan. Ini tak capai pun. Penipu! Google Ads tak bagus langsung! Bazir duit aku je labur untuk Google Ads

Sabar dulu. Jangan main sembur je.. Memang membazir kalau kita salah labur kat tempat yang salah.. Mana tahu ads yang anda buat tu anda setup dengan cara yang salah memang akan ke laut… anda fokus kat bid takda pulangan jugak kan dah ke bazir jugak tu.. anda salah buat ads pun dah bazir tau! Rugi je… 💸💸💸

kita kena sabar dulu dalam buat sesuatu perkara.. jangan tergopoh-gopoh, takut nanti jadi lain pulak hehe. Ni Sifu nak share 5 kesilapan biasa pengguna Google Ads buat..

1- Penggunaan keyword yang salah
Mencari keyword adalah salah satu masalah utama pengguna google ads. Nak tahu sebab apa? Sebab mereka ni tak tahu nak cari keyword yang tepat. Banyak tools yang sesuai untuk mencari keyword yang sepadan dengan bisnes anda. Antaranya:

-Google Keyword Planner
-Keywordtool.io
-Google Trends

Sifu Adwords Keyword Tools (SAsKET)

Ha.. yang last sekali tu Sifu punya tools untuk cari keyword yang tepat. PROMOSI DISKAUN 50% untuk pembeli kredit ) 1 carian keyword = 1 kredit.

2- Fokus hanya kepada Ranking
Kebanyakkan pengguna Google ni tamak… fokus nak iklan duduk kat ranking atas je.. tapi benda lain biar terkontang kanting camtu je.. bila ads gagal mula la salahkan sifu sebab tak ajar betul betul… geram je huhu.. padahal salah sendiri sebab buat ads sambil lewa 🤬

3- Terlalu fikir pasal kos
Cakap pasal kos ni kalau boleh kita nak meminimumkan pengeluaran kos untuk 1 iklan. Tapi pengguna google ni kedekut tau.. mereka nak cari keyword yang berbayar pun tak sanggup..

nak tahu tak sebenarnya keyword yang mahal biasanya takda orang pakai tau…. tapi pastikan keyword tu tepat la dengan bisnes anda… kalau mahal tapi tak tepat memang ke laut la ads anda… rugi gila!

4- Target audience
Target audience pulak lagi senang nak pilih tapi ada jugak buat salah….. logik ke jual suplemen kesihatan tapi set target audience untuk kanak-kanak berumur 5-12.. aduh pening kepala sifu 😅

Senang je… kalau korang jual perkhidmatan kereta sewa, set target kepada budak universiti atau foreigner atau kepada sesiapa yang tiada kereta sewa… kan senang.. 👍

5- Buat sekali tinggal dengan harapan ads naik kat ranking atas.
Parah orang macamni 🤦♂ dia ingat dah settle setup ads, dah run ads terus naik ranking ke? Tak ya sahabat sekalian… Anda kena la sentiasa tengok dan update sikit ads anda tu… jangan la biar je… bila masanya nak naik ranking diknon oiiii 😂 jaga la ads anda macam anda jaga diri anda sendiri ya 😊

Ni la antara kesilapan pengguna google ads yang selalu sangat berlaku.. anak didik sifu pun ada je buat kesilapan macam kat atas ni.. tapi takpe la nasib baik ada sifu yang hensem macam bebi pian hehehe 😜😜😜

Pastikan korang jangan buat kesilapan sama jugak ye… komen “Baik Sifu”…

SifuGoogleAds #SifuAdwords #Google #GoogleAds #OnlineBisnes #OnlineMarketing #BisnesGempak

The post Macam Tak Berbaloi Je Guna Google Ads appeared first on Sifu Google Adwords – SifuAdwords.

Share.

Comments are closed.